ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ сутра у четвртфиналу играју ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У ФУКУОКИ: "Делфини" верују у победу

Ватерполисти Србије савладали су домаћу селекцију Јапана у осмини финала Светског првенства, које се игра у Фукуоки са 16:10 и тако заказали сутрашњи дуел у четвртфиналу са вицешампионима света Италијанима. Меч је на програму од 9.30 часова по нашем времену.
s
Фото: Marko Radulović, foto: VSS/Orange Pictures

"Делфини" су отпор борбеног домаћина сломили у трећој деоници пошто су направили серију од 7:2 и тако стекли недостижну предност. Та утакмица је већ увелико архивирана, а у мислима наше екипе су све време опасни Италијани. "Азури" су играли у најлакшој групи и сигурно су дошли до четвртфинала, док су "делфини" били у веома тешкој групи, што потврђује и чињеница да су чак три екипе из наше групе прошле међу осам најбољих у Фукуоки.  

Страхиња Рашовић је са три гола против Јапана наставио серију погодака и задовољан је што је екипа од почетка до краја играла онако како је раније договорено.

- Нисмо одступали од договора ниједног момента, наравно да смо правили неке грешке, али смо утакмицу мирно привели крају. Јапан је већ заборављен, окренути смо Италији. Очекује нас паклени меч. Деценијама уназад су сила у спорту, па и у ватерполу, али и ми смо. Верујем да можемо много, идемо на победу и верујем у свој тим - рекао је Рашовић.

Марко Радуловић је угасио наду Јапана головима у трећој четвртини.

- Јапанцу су неугодна екипа, играју нетипичан ватерполо и има другачији стил од осталих екипа, али са добром одбраном и ефикасним нападом успели смо да прођемо у четвртфинале. Сада нас чека Италија, очекујем тврду утакмица и верујем да ћемо се добро спремити за њих - казао је Радуловић.

Фото: Radomir Drašović, foto: VSS/Orange pictures

Радомир Драшовић је рекао да су он и саиграчи срећни што су прошли у четвртфинале, али да тек сада почиње оно због чега су "делфини" дошли у Фукуоку.

- Дижемо се из дана у дан, самопоуздање и тимски дух су све већи и то ми улива наду да ћемо бити прави у утакмицама које следе. Верујем у ове момке и само храбро до краја - оптимистичан је Драшовић.

Искусни Сава Ранђеловић је истакао да је екипа одиграла напорну утакмицу са Јапанцима, јер играју различито од осталих екипа.

- Важно је да нисмо примали голове из контре и да смо играли оно што смо се договорили. Касније смо успели да стекнемо предност коју смо сачували до краја. У четвртфиналу нас очекује изузетно тешка утакмица против Италије, сви знамо каква су они екипа, слични су Шпанији и Црној Гори, играће високи пресинг, али ако будемо одиграли како знамо верујем у добар исход. Сви жељно очекујемо ту утакмицу и даћемо се од себе како бисмо се домогли полуфинала - рекао је Ранђеловић и позвао нацију да буде уз "делфине" у овом веома важном дуелу.  

Поред Србије у четвртфинале су се пласирали и Црна Гора, која је изненађујуће надиграла европског првака Хрватску са 13:12, Сједињене Америчке Државе, које са клупе предводи наш некадашњи селектор Дејан Удовичић, које су биле боље од Канаде са 13:10 и Французи који су савладали Аустралију са 11:8.

Г. Маленовић

Сутрашњи програм

Четвртфинале

Грчка - Црна Гора (8)

Италија - Србија (9.30)

Мађарска - САД (11)

Шпанија - Француска (12.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести