Ватерполисти Војводине дочекују Бањицу

Ватерполисти Војводине у седмом колу Суперлиге дочекују последњу екипу на табели – Бањицу.
vaterpolo Nemanja Radovanlija 11_FBakic
Фото: Немања Радованлија, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани у овај сусрет улазе у добром расположењу након победе против Партизана и Старог града у претходна два кола. Воша у овом дуелу важи за апсолутног фаворита, с обзиром на то да Бањица није забележила ниједан тријумф у досадашњем делу првенства и никако не би требало да буде претња домаћину.

- Бањица има млад тим и даће све од себе да тријумфује, јер реално гледајући нема шта да изгуби. Ако приступимо утакмици како треба,сматрам  да ће нам ово бити јачи тренинг. Морамо извући поуке из утакмице са Старим градом, где смо били фаворити, а решили смо сусрет тек у последњој четвртини. Морамо од првог до последњег напада да одиграмо озбиљно и концентрисано и да будемо на високом нивоу – рекао је тренер Војводине Дарко Билић.

Играчки кадар још увек није комплетан.

- Сада је ситуација мало боља у односу на неколико претходних недеља, али ће нам фалити неки играчи. Капитен Милош Максимовић је ван строја и не зна се кад ће бити спреман за утакмице. На Михајла Биочанина не можемо да рачунамо на дужи временски период. Илија Прекогачић се вратио, биће у саставу, али не знам колико ћу моћи да рачунам на њега. Немања Радованлија, Жарко Васин и Богдан Брешћански су седам дана у такмичарском ритму и у комбинацији су за тим. За овај сусрет смо се више фокусирали на физичку спрему играча, него на тактику. Ова утакмица ће послужити и да се до сада одсутни играчи врате у такмичарски ритам – казао је Билић.

Утакмица Војводина – Бањица почиње у 18 часова, а љубитељи ватерпола ће моћи да је прате на Новосадској телевизији.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести