Ватерполисти Војводине на крилима победе над Шапцем

​​​​​​​Ватерполисти Војводине у првих пет кола Суперлиге Србије немају ниједан пораз. Ученици тренера Дарка Билића забележили су четири победе и реми, а веома важан тријумф извојевали су у свом базену у петак над борбеном екипом Шапца (12:4).
Marko Cuk  Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Марко Ћук Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Уз актуелног шампиона Партизана с којим је и забележила реми (9:9), Воша дели врх табеле. Овај резултат остварен у првом делу надметања још је значајнији када се узме у обзир да је екипа десеткована повредама и да може да рачуна само на десетак играча. Одлично су Новосађани одиграли дуел са Шапчанима, већ од старта преузели конце игре у своје руке и сигурном реализацијом, уз одличну одбрану, стигли до победе

„Резултат није прави однос снага, добро смо отворили утакмицу и оно што смо радили на тренинзима успели да спроведемо у дело. Сада нам предстоји још једна тешка и важна утакмица“, рекао је Билић.

У среду, 2. маја, новосадске црвено-беле очекује важан дуел с екипом Црвене звезде, која је у Регионалној А2 лиги била непобедива. Непознаница нема, екипе се одлично познају.

„У госте нам долази екипа Црвене звезде, покушаћемо и у том дуелу да уземемо бод или сва три. Трудићемо се да се пред својом публиком покажемо у што бољем светлу. Тешко ће бити било коме да из нашег базена однесе и један бод, а не сва три. Позвао бих навијаче да у што већем броју дођу у среду и подрже екипу, јер су ови момци то заслужили“, додао је Билић.

Капитен Новосађана Марко Ћук честитао је саиграчима на важној победи над Шапцем, а похвалио је и оба тима на пруженом залагању.

„Утисак је да смо успели да реализујемо све шансе, за разлику од ривала. Овај дуел већ смо оставили иза себе, памти се само победа. Ми се већ окрећемо дуелу са Звездом, где би, уз исто залагање, пожртвованост и тимску игру могли такође да дођемо до позитвиног резултата“, казао је Ћук.

Утакмица између Војводине и Црвене звезде игра се у среду од 18 часова на базену Слана бара.

 Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести