Ватерполисти Војводине на турниру у Сарајеву

Ватерполисти Војводине учествоваће овог викенда на традиционалном турниру у Сарајеву, на коме су били и пре неколико година.
vosa vaterpolo
Фото: ВК Војводина

Тада су освојили друго место иза Јадрана из Херцег Новог. Сада ће се за пехар ће се надметати са сплитским ПОШК-ом, которским Приморцем и репрезентацијом Босне и Херцеговине.

„Екипа је припреме почела још почетком августа, а раду се прикључују и играчи који су имали репрезентативне обавезе. У Сарајеву неће играти Кристијан Шулц и Жарко Васин, који су са тренером Владимиром Цукићем ангажовани у јуниорској репрезентацији, која ће играти на Европском првенству на Малти. Екипу ће са клупе у Сарајеву водити помоћни тренер Владимир Обровски“, рекао је директор клуба Коља Лазор.

У Војводину су се овога лета вратили Марко Ћук, Марко Црвенко и Мирослав Ранђић, а од повреда су се опоравили Мирел Ћатовић и Борис Шиман. Они би требало да предводе млади и талентовани састав.На турниру у Сарајеву ће поред споменутих играча наступити: Илија Прекогачић, Радослав Филиповић, Владан Митровић, Марко Марчета, Стефан Душан Ристић, Данило Чабрило, Драгољуб Рогач, Никола Поповић, Урош Васић и Марко Тубић.

„Озбиљно се припремамо за предстојећу сезону, после турнира у Сарајеву планирани су и спаринг сусрети са екипама из региона. Испали смо из А1 Регионалне лиге, па нам је циљ да се вратимо у елитно друштво. У првенству Србије смо освојили вицешампионску титулу, ове сезоне нам је жеља да се попнемо степеницу више. Највећи ривали ће нам бити Партизан и Црвена звезеда, али и Шабац ће имати врло добру екипу, тако да можемо очекивати добре борбе у базену“, казао је Лазор.

Сезона ће за ватерполисте Војводине почети у Регионалној А2 лиги 7. октобра када ће дочекати екипу Наиса из Ниша. У овом надметању од наших клубова наступају и Шабац, Црвена звезда и Ваљево, док је у А1 лиги Партизан.      

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести