Ватерполисти Војводине остварили прву победу у регионалној лиги

Војводина - Наис 13:8 (3:0, 1:4, 3:3, 6:1) НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца 200, судије: Голијанин и Раковић (обојица из Београда). Играч више: Војводина 12 (3), Наис 11 (5). Два играча више: Војводина 1 (1). Петерци: Војводина 1 (1).
vaterpolo, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

ВОЈВОДИНА: Филиповић (3 одбране), Чабрило, Шиман, Црвенко 3, Тинтор 1, Препогачић, Ћук 4, Ћатовић 1, Рогач, Шулц 1, Васић, Марчета 2, Поповић, Тубић 1.

НАИС: Лазић (11 одбрана), Станковић, Павичић, Милић, Димитријевић, Ма. Милошевић, Петровић 4, Ђурђевић 1, Мл. Милошевић, Митровић 1, Боловић 2, Д. Милошевић, Стојилковић, Ђорђевић.

Теже од очекиваног ватерполисти Војводине дошли су до победе на старту Регионалне А2 лиге. Изабраници Владимира Цукића победили су екипу Наиса са 13:8. Добро су почели Новосађани и головима искусног Марка Црвенка повели са 3:0 у првој четвртини. Иако Нишлије у том периоду нису успели да постигну гол видело се да ће Новосађани имати проблема са голманом гостију Лазићом који је одбранио четири шута Војводине. И други период игре Новосађани су добро отворили и повели са 4:1, стрелац је био Марко Тубић. Међутим, онда су домаћи играчи стали, највероватније размишљући да већ тада су добили утакмицу, Нишлије су до краја овог периода игре успели су да изедначе резултат 4:4. После великог одмора Војводина је поново повела са 5:4, али су онда  Нишлије заиграли још агилније и успели да преокрену резулта и поведу са 7:5. Тек тада су Новосађани схватили да је враг однео шалу и заиграли. Тада се пробудио голман Носађана Радослав Филиповић и са две одбране као да је разгалио саиграче. Убацили су Новосађани у последњој четвртини у другу брзину тако да су у четвртој деоници дошле ствари на своје и Војводина је сигурном игром дошла до победе. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести