Ватерполо елита у Београду, Срби "нападају" трофеј

БЕОГРАД: Београд ће од сутра до 5. јуна бити домаћин завршног турнира Лиге шампиона у ватерполу, у организацији клуба Нови Београд.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Захвалан сам Ватерполо клубу Нови Београд који је учинио велики напор да се организује један овакав турнир. Није било једноставно, али су челници клуба учинили све како бисмо најбољих осам тимова у Европи гледали у Београду. Сигуран сам да ћемо гледати фантастичне мечеве”, рекао је спортски директор ватерполо клуба Нови Београд Александар Шоштар на конференцији за медије поводом завршног турнира.

Такмичење ће бити одржано на базенима Спортског центра "11. април".

На турниру учествују Про Реко из Италије, Хановер из Немачке, Ференцварош из Мађарске, Марсељ из Француске, Југ из Хрватске, Бреша из Италије, Барселонета из Шпаније и Олимпијакос из Грчке.

На турниру ће наступити српски репрезентативци Душан Мандић из Про Река, Андрија Прлаиновић из Марсеља, Никола Јакшића из Ференцвароша, Ђорђе Лазић из Бреше, Милан Алексић из Барселонете...

Први меч је на програму сутра од 13 сати између Про Река и Хановера.

Велика ми је част и задовољство играти овако велико такмичење у Београду. Нажалост без публике, али се надам да ће се то следеће године променити. Такмичење ће бити занимљиво. Идемо из дана у дан. Тешко је предвидети ко је фаворит јер су сви показали предности и мане. Нека најбољи победи, рекао је српски репрезентативац и ватерполиста Про Река Душан Мандић.

“Наш циљ на почетку сезоне је био пласман на завршни турнир и успели смо у томе. После освајања Суперкупа и првенства Немачке долазимо растерећени, али то не значи да смо опуштени. Играмо против Про Река и даћемо максимум на том мечу, рекао је репрезентативац Црне Горе и ватерполиста Хановера Александар Радовић.

Од 15.30 ће се састати Ференцварош и Марсељ.

Задовољан сам што сам опет на финалном турниру после креће паузе. Верујем да су сви дошли са амбицијом да прођу у наредну фазу, тако смо и ми. Верујем да можемо да прођемо даље, рекао је ватерполиста Марсеја и репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић.

Сада нема публике, али се надам да ће је у наредне две године бити. Спремни смо и надам се да ћемо имати шансу да покажемо квалитет, рекао је играч Ференцвароша и српски репрезентативац Никола Јакшић.

Од 18 часова играће Југ и Бреша.

Срећан сам што имам прилику да играм у Београду, у граду у којем сам рођен. Срећан сам што ће Нови Београд бити организатор у наредне две године. Бреша има највише амбиције али важно је да идемо корак по корак. Свим учесницима желим много среће, рекао је српски репрезентативац и ватерполиста Бреше Ђорђе Лазић.

Пред нама је најтежи и највећи турнир у клупској сезони који се игра у специфичним условима. Нема изразитог фаворита на овом турниру што даје посебну драж. До сада нисмо имали задовољавајућу сезону али се надам да ћемо се овде искупити, рекао је тренер Југа Вјекослав Кобешћак.

Програм сутра затварају Барселонета и Олимпијакос од 20.30 часова.

Имали смо одличну сезону. Дошли смо овде да одиграмо на високом нивоу и покажемо врхунски ватерполо. Играмо са Олимпијакосом који зна како се играју ове утакмице и покушаћемо да победимо, рекао је српски репрезентативац и ватерполиста Барселонете Милан Алексић.

Ова сезона је била тешка за све нас због чега ми је драго да смо стигли до завршнице. Надамо се победи и даљем напретку, рекао је тренер Олимпијакоса Теодорос Влахос.

Победник меча Про Реко - Хановер ће у полуфиналу играти са бољим из меча Барселонета - Олимпијакос.

У другом делу жреба се налазе Ференцварош и Марсељ, те Југ и Бреша.

Полуфинала су на програму у петак, 4. јуна, док се финале и мечеви за треће, пето и седмо место играју у суботу, 5. јуна.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести