Ватерполо класик за крај 2019: Србија - Хрватска на Дорћолу

БЕОГРАД: Селектори ватерполо репрезентација Србије и Хрватске, Дејан Савић и Ивица Туцак, сложили су се да је дуел ова два тима једна од највећих утакмица у овом спорту, као и да ће сутрашње одмерања снага у Светској лиги бити прави тест у склопу припрема за Европско првенство у Будимпешти.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Последњи меч, летос по киши на Ташмајдану, остао нам је у дивном сећању и био је јединствен моменат. Нема дилеме да су ово две најбоље екипе у последњих неколико година, надам се да ће тако остати и убудуће. Има умора, али желимо да видимо у каквом смо стању. Светска лига је као и сваке олимпијске године део тренажног процеса за Европско првенство, а потом и Олимпијске игре", рекао је Савић на конференцији за медије.

Српски ватерполисти претходних дана били су на припремама у САД, док су Хрвати тренирали у Аустраљи.

"Мало је незгодан тренутак, има још ''џет лега'', код нас је прошао Божић, код вас тек долази. Очекујем добру утакмицу два врхунска тима и даћемо максимум. Нама је Европско првенство приоритет јер још нисмо обезбедили визу за Токио", истакао је Туцак.

Утакмица између ватерполиста Србије и Хрватске игра се сутра од 17 сати на базену СЦ "Милан Гале Мушкатировић" на Дорћолу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести