ЗА ВИКЕНД ФИНАЛНИ ТУРНИР КУПА СРБИЈЕ: Трофеј брани Звезда

Финални тунрир Купа Србије за ватерполисте одржаће се овог викенда у Шапцу. Првог дана у 18 ће се састати Партизан и Нови Београд, а у 20.30 Црвена звезда и Раднички.
s
Фото: Живко Гоцић, Милош Королија, Александар Филиповић и Милош Остојић, фото: ВСС

Занимљиво је да је на последња три домаћа такмичења полуфинални програм био исти. У недељу у 20.15 за пехар ће се борити победници полуфинала. Трофеј брани Црвена звезда.

Нови Београд је ове сезоне два пута победио Партизан и фаворит је у првом полуфиналу.

- Играчи су максимално мотивисани. Очекуја нас трећа, али најважнија утакмица са Партизаном. Млади су, знају да играју иако су неискуснији од других екипа. Неће бити лако. Хоћемо да одиграмо на највишем ниову и надам се пороласку у финале, Зна се шта је куп, игра се на испадање. Очекујем добру игру и победу. Свака утакмица је психолошки тешка. Нама је измицао трофеј и надам се да сада неће бити тако. До сада куп нисмо освојили и урадићемо све да будемо успешни. Нече играти Јакшић због повреде. Процене кажу месец дана мировања, али се надам да ће то бити краће и да ће моћи да се стави на располагање клубу и репрезентацији - рекао је Живко Гоцић, тренер Новог Београда.

Милош Королија, тренер Партизана, је додао:

- Дуел је то две различите екипе. Са једне стране врло квалитетан састав који је искусан и дуго игра заједно, а са друге је Партизан једна од талентованијих екипа у Европи. Не идемо на турнир да би честитали већ ћемо покушати да их изненадимо. То је обавеза Партизана. Свака утакмица нас и храбри и брине. Желимо да победимо ако нам се укаже шанса.

Црвена звезда је ове сезоне већ два пута победила Раднички, тако да и браниоц трофеја има улогу фаворита.

- Мислимо само на Раднички који је доста променио састав. Играју на високом нивоу. Ми смо показали, уласком у Лигу шампиона да можемо да одиграмо квалитетно. И везане утакмице нам нису проблем. Биће полуфинале другачије од првенствених мечева. Ако будемо показали заједништво верујем да можемо да победимо и ако се то догоди тек тада ћемо да размишљамо о финалу. Теже је одбранити него освојити пехар. Нама је то и адут. Знамо како се игра. Нисмо прошле године имали велике шансе да освојимо Куп. Играмо заједно, имамо искуство освајања, али прво треба одиграти са Радничким. Биће велика борба али се надам проласку у финале - рекао је Александар Филиповић, стратег Црвене звезде.

Милош Остојић помоћни тренер Радничког је био кратак:

- Изгубили смо два пута од Звезде. Надам се да ћемо трећу одиграти са мање грешака него претходне две и надам се добром резултату. Екипа нам је доста млађа, мотив је ту и даћемо све од себе да остваримо оно што желимо.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести