МИХАИЛО ИВАНОВИЋ, ФУДБАЛЕР О КОМЕ СЕ ПРИЧА ОВОГ ПРОЛЕЋА: Све у своје време

Млади голгетер Војводине Михаило Ивановић у фокусу је интересовања спортске јавности у Србији.
fudbal
Фото: ФК Војводина

У минуле три утакмице постигао је пет голова, са претходно постигнута два јесенас тренутно је водећи стрелац у пола белом, пола у црвеном.

Сада му једни сабирају голове, други мере минутажу и просек од 34 минута по утакмици, а све чешће се погледи спотичу о милионске цифре на ступцима спортске штампе.

– Не оптерећује ме то – казао је млађани голгетер. – Истина, такве информације пријају, још када бих и ја знао нешто више о тим понудама где би ми био крај. Ја сам играч Војводине још две године и два месеца. Имам поверење у руководство клуба. Спреман сам да одговорим на све захтеве стручног штаба, а уколико се нађе понуда којом бисмо били задовољни и клуб и ја... О том, потом. Има ко ће да рачуна у интересу свију. Уживам у улози која ми је намењена и радујем се сваком аплаузу са трибина.

Пре годину дана легендарни Фабио Кваљарела, на утакмици против Наполија, уступио му је место у саставу Сампдорије. Председник Војводине Драгољуб Збиљић, међутим, није био вољан да се одрекне његових услуга за понуђених милион евра.

– Искрено, навијао сам да останем у Италији – признао је Ивановић. – Одлично сам се снашао у Примавери, дебитовао у Серији А, стекао пријатеље, научио језик... Међутим, како је у Војводини све кренуло, драго ми је да се десило све како се десило. Наш председник прави озбиљну причу, са европским предзнаком, жели да подигне стандарде у сваком погледу. Колико сам ја срећан, још су срећнији чланови моје фамилије, моје баке највише. А и мени је лепо с њима, нарочито уз палачинке баба Савине и уз недељни ручак бабе Горице, обе су мајстори у кулинарству.


Вукановић као старији врат

– Вукановић ме храбри, подиже ме – вели Ивановић. – Често кад се с њим враћам у Паланку причамо о свему. Кад промашим, увек је ту, зна да ми је тада савет искуснијег најпотребнија. Али, и када дам гол он је ту да ме посаветује да не полетим, да останем чврсто на земљи, с обе ноге.


С обзиром на италијанско искуство, навијачи Војводине и шира фудбалска публика очекивали су га у стартној постави од почетка првентва.

– Нико мени није обећао стартну поставу, нити сам ја имао право да на томе инсистирам. Моја очекивања сводила су се на то да ћу повремено улазити, да ћу некада можда и почети утакмицу. Тренутном минутажом сам задовољан, нарочито у минулих пет мечева. Тренери су ту да процењују и да одлучују, на мени је да се борим и да се изборим за место у тиму.

Тренери су га храбрили упркос промашајима који се не маше у неким ситуацијама, чекали и дочекали моменат да превазиђе тешкоће и да врати самопоуздање.

– Сам сам себи правио притисак због промашених шанси, поготово она са Спартаком у 90. минуту. Могао сам да донесем победу... Или статива против Железничара на 2:2... Није свеједно када после уђеш у свлачионицу, или код куће када останем сам са собом. Све сам то пребродио и сада је најважније да глава остане здрава и бистра. Нико из клуба ми никада није замерио ни за један промашај, а било их је. Увек је било: све ће доћи на своје. Послушао сам и ето,  дошло је. Гол за победу против ИМТ остаће заувек урезан у памћење. Кад сам се окренуо према западу видео сам колико је људима стало, колико им је Војводина на души. И сада се најежим кад се присетим. А онај против Радника ми је најлепши.


Са Чукаричким у Купу у 17 часова

Војводина у среду од 17 часова у Београду игра утакмицу са Чукаричким у четвртфиналу Купа Србије.

– Биће то тешка утакмица. Они или ми, нема нерешено. Можемо да победимо јер  и у последње две утакмице с њима били смо бољи, они су стизали нашу предност и освајали по један бод и у Београду и на Карађорђу. Кренуло нас, верујем у тим, убеђен сам да можемо до финала.


Упркос добрим играма Војводина је бледим резултатима забринула навијаче у прве четири пролетње утакмице. У наредних шест освојила је 16 од 18 бодова.

– Пресудила је та хемија и поверење међу играчима, праћена поверењем тренера Бандовића у екипу. И та наша сарадња, ничим оптерећена, нема сујете, нема подела по било ком основу, прича на терену, прича у свлачионици... Ко год да уђе у свлачионицу осети ту позитивну енергију. То је кључ и ослонац нашем оптимизму пред искушења која пристижу – оптимистички је разговор за „Дневник" завршио 19-годишњи голгетер Војводине Михаило Ивановић.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести