Озбиљна повреда Стефана Негића: ОК Војводина без првог либера до краја сезоне

Пред почетак најважнијег дела сезоне, плеј–офа, одбојкаши Војводине неће моћи да рачунају на првог либера Стефана Негића.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Сви су се надали да повреда због које је један од искуснијих у подмлађеном саставу црвено–белих напустио терен након само три поена претходног петка против Радничког у Спенсу, није озбиљна, али испоставило се да је сценарио другачији.

– Стефан Негић има озбиљну повреду предњег укрштеног лигамента колена и да би нормално наставио спортску каријеру мора на хируршку интервенцију. Након тога следи рехабилитација – објаснио је доктор Станко Човић.

Новосађани ће морати да се ослоне на друге играче.

– Свима нам је много жао. Емотивно смо као екипа доживели ту повреду. Негић је важан шраф, а осим тога, доносио је сигурност и био мотор екипе. Без њега неће бити исто, али са друге стране, то је спорт и морамо да се прилагодимо околностима. Страхињи Ђогићу и Урошу Мишковићу морамо помоћи, јер смо ми пре свега екипа и заједно можемо изнети све како треба – поручио је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

Црвено–бели су два кола пре краја лигашког дела првенства пети на табели са 13 победа и седам пораза. Према речима Наранчића, управо је Негић заслужан за многе тријумфе ове сезоне.

– Зато сада ми имамо обавезу према њему и тиму да онако како смо почели сезону, тако и завршимо, да играмо са истом енергијом, борбеношћу, тимским духом и мотивом – додао је Марко Наранчић.


У суботу са Борцем

Војводина у суботу од 17 часова игра у Панчеву против Борца из Старчева у 21. колу Суперлиге. Црвено–бели су везали три пораза у шампионату и сада имају лепу прилику да упишу победу јер гостују последњем тиму на табели.


К. Бугарски

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести