РУ­КО­МЕ­ТАШ ЈО­ВИ­ЦА НИ­КО­ЛИЋ О ПО­ВРАТ­КУ У НО­ВИ САД И КЛУП­СКИМ АМ­БИ­ЦИ­ЈА­МА: На­пре­дак ви­дљив из утак­ми­це у утак­ми­цу

Ру­ко­мет­ни клуб Вој­во­ди­на ће на­ред­не се­зо­не игра­ти без стан­дар­ног пи­во­та Лу­ке Ро­га­на ко­јег су до­бре пар­ти­је у дре­су срп­ског шам­пи­о­на пре­по­ру­чи­ле Бун­де­сли­га­шу Лај­пци­гу. Пре го­ди­ну и по из Во­ше је у нај­ја­чу свет­ску ли­гу оти­шао Јо­ви­ца Ни­ко­лић, а са­да је по­но­во у Но­вом Са­ду и у цр­ве­но-бе­лом.
Ф. Бакић
Фото: Dnevnik.rs

Ре­пре­зен­та­ти­вац Ср­би­је се вра­тио у до­мо­ви­ну на­кон се­зо­не у Вец­ла­ру у ко­јем је имао до­бре тре­нут­ке, али и по­вре­ду ко­ле­на ко­ја га је на 10 ме­се­ци одво­ји­ла од те­ре­на.

- Вра­тио сам се у мо­ју Вој­во­ди­ну и осе­ћај је фе­но­ме­на­лан. По­вра­так на те­рен сам ду­го и жељ­но иш­че­ки­вао. Све­стан сам да је па­у­за од мал­те­не го­ди­ну да­на оста­ви­ла тра­га, али не пре­да­јем се. Вред­но ра­дим и сва­ког да­на се осе­ћам бо­ље. По по­врат­ку ми је би­ло те­шко, ко­ле­но ми је оти­ца­ло, осе­ћао сам за­мор, али ти да­ни су про­шлост и са­да је вре­ме за осва­ја­ње но­вог тро­фе­ја - по­чео је Ни­ко­лић при­чу за ,,Днев­ник".

Фото: СРЛ

Ни­ко­ли­ћу ни­је тре­ба­ло мно­го са се на­вик­не на си­стем ра­да Бо­ри­са Ро­је­ви­ћа. Ипак, ја­сно је да ће му би­ти по­треб­но још утак­ми­ца ка­ко би по­но­во био на пре­по­зна­тљи­вом ни­воу. Игра­ма у по­лу­фи­на­лу плеј-офа про­тив Ди­на­ма и пр­вом ме­чу фи­нал­не се­ри­је са Ме­та­ло­пла­сти­ком Ни­ко­лић је по­ка­зао да је бли­зу по­врат­ка у пре­по­зна­тљи­ву фор­му.

- Не играм она­ко ка­ко бих же­лео. Ни­сам на на ни­воу на ком са био, ни у Вец­ла­ру ни у пр­вом ман­да­ту у Вој­во­ди­ни. С дру­ге стра­не знам да не мо­гу од­мах да бу­дем онај ста­ри. Ипак, по­ка­зао сам у по­след­њих не­ко­ли­ко утак­ми­ца да сам се по­бољ­шао и да мо­гу да по­мог­нем ти­му. Бит­но ми је што имам по­др­шку са­и­гра­ча и струч­ног шта­ба. Ве­ру­ју ми, си­гур­ни су као и ја да ћу би­ти бо­љи из да­на у дан - по­ру­чио је де­сни бек цр­ве­но-бе­лих.

В. Гво­зде­но­вић


Лич­на кар­та

Јо­ви­ца Ни­ко­лић

По­зи­ци­ја: де­сни бек

Го­ди­на ро­ђе­ња: 2001.

Ви­си­на: 192 цм

Те­жи­на: 106 кг


Цр­ве­но-бе­ли на ко­рак до но­вог тро­фе­ја

Но­во­сад­ски тим је у пр­вом ме­чу фи­нал­не се­ри­је плеј-офа су­пер­ли­ге од­и­гра­ном у по­не­де­љак ру­тин­ски са­вла­дао Ме­та­ло­пла­сти­ку са 38:23. Ни­ко­лић је имао за­па­же­ну уло­гу и по­сти­гао је пет го­ло­ва. Вој­во­ди­ни са­да сле­ди ре­ванш у Шап­цу и уко­ли­ко по­бе­де по 12. пут по­ста­ће шам­пи­о­ни др­жа­ве. Меч се игра у не­де­љу од 19 са­ти у ша­бач­кој ХС Зор­ка.

- На­ше ам­би­ци­је се ни­ка­да бе­ће ме­ња­ти. Има­мо ло­ше тре­нут­ке као и дру­ге еки­пе, али се тру­ди­мо да то бр­зо пре­бро­ди­мо и окре­не­мо се пред­сто­је­ћим иза­зо­ви­ма.  Упра­во смо то по­ка­за­ли до са­да у плеј-офу. У пр­вом ду­е­лу са Ме­та­ло­пла­сти­ком смо би­ли у пот­пу­но­сти до­ми­нант­ни и од­и­гра­ли је­дан од нај­бо­љих ме­че­ва у овој се­зо­ни. Од­луч­ни иде­мо у Ша­бац са ци­љем да се вра­ти­мо у наш град као шам­пи­ни др­жа­ве – за­кљу­чио је Во­шин ле­во­ру­ки бом­бар­дер.


 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести