СКУПШТИНА ФК ВОЈВОДИНА ПОТВРДИЛА ДНЕВНИКОВУ ЕКСКЛУЗИВНУ ВЕСТ: Милан Мандарић Вошин потпредседник

Како је Дневник ексклузивно најављивао минулих дана, угледни бизнисмен, амерички Новосађанин рођен у Лици, Милан Мандарић (85) нови је потпредседник ФК Војводина.
s
Фото: С. Шушњевић

Скупштинари клуба једногласно су подржали и аплаузом поздравили предлог Управног одбора да у својим редовима виде човека који је могао да бира и клуб и град, у Србији и у свету целом. Одабрао је Нови Сад и Војводину.

-За разлику од клубова у којима сам до сада радио на западу Војводина је уређен клуб, у коме постоји основ за надградњу – цени Мандарић. – Свугде сам морао да уложим велики напор како бих стање довео на ниво позитивне нуле. На моје задовољство, сада долазим у клуб у коме је председник Збиљић са сарадницима завршио велики посао у стабилизацији финансијског пословања, али и у правним и организационим нормама.

Фото: С. Шушњевић

Шта је било пресудно да у лепези понуда из српских клубова Војводина буде Ваш избор?

Фото: С. Шушњевић

Велики дан за клуб

Скупштинари су већином гласова дали поверење и некадашњем фудбалериу Војводине Мирославу Тањги, који је, уз Мандарића, такође изабран за потпредседника Клуба. Обојицу је предложио Вошин председник Драгољуб Збиљић.

-Војводина поставља стандарде – задовољно је избор нових сарадника прокоментарисао Збиљић. – У минуле две године урадили смо финансијску, правну и организациону консолидацију на највишем нивоу. Сада стремимо ка новим изазовима и за то су нам потребни људи који знају да праве велике резултате. Попут Милана Мандарића. Он је био велика жеља свих навијача. Сада је ту, са нама. Ово је велики дан за наш клуб, чију ћемо размеру моћи да уочимо већ у блиској перспективи.


Фото: С. Шушњевић

- Одувек сам знао да ћу једнога дана да радим у Војводини. Са господином Збиљићем разговарали смо отворено, без рукавица и врло брзо смо ускладили наше погледе на развој клуба, мада се они нису у бити ни разликовали. И раније је било разговора о мом доласку у Нови Сад, али ме је пут увек водио на запад. Мој велики пријатељ  Џорџ Бест ме је својевремено убедио да дођем у Енглеску и тамо сам остао 17 година. Али, никад није касно. Поносан сам на своју нову улогу у фудбалу. Учинићу све што је у мојој моћида Војводину поведемо у врх табеле и даље ка Европи.

Фото: С. Шушњевић

Који су први кораци на којима ћете да инсистирате са позиције потпредседника клуба?

-Велика ми је жеља да се омладинска школа развија упоредо са нашим настојањима да сениорски тим доведемо на европски ниво. Дијалог са навијачима, такође, од приоритетног је значаја. Навијачи су чувари традиције и један од главних сегмената у нашем партнер шипу. Сви радимо са јединственим циљем да наша Војводина буде најбоља. Председник је стопроцентно сагласан, добро се разумемо, још се нисмо посвађали, а дружимо се већ два дана – шеретски је завршио први монолог у новој улози Вошин потпредседник Милан Мандарић.

Л. Бакмаз

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести