ДНЕВНИК ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕ Милан Мандарић потпредседник ФК Војводина

Како Дневник ексклузивно сазнаје, нови потпредседник ФК Војводина биће бизнисмен Милан Мандарић (85), амерички држављанин српског порекла, власник престижних компанија у САД, Like korporejšn и Sanmine, које развијају производњу високе технологије.
t
Фото: ФК Војводина

Као велики поштовалац фудбалских вредности, власник клубова у Француској, Енглеској и Словенији, суоснивач америчке професионалне лиге фудбала, одавно је на хоризонту интересовања српске фудбалске јавности.

Неколико пута најављиван је његов могући ангажман у српском фудбалу. На челним функцијама у Војводини није било председника који нису пожелели, али и покушали, да Мандарића заинтересују за рад у клубу. Овога пута, актуелна управа, са председником Драгољубом Збиљићем на челу, договорили су детаље његовог ангажмана у пола белом, пола у црвеном, тако да је бизнисмен светског гласа и велики заљубљеник у фудбал прихватио улогу потпредседника ФК Војводина, што би требало да буде обелодањено на седници Скупштине клуба, заказаној за уторак, 26. марта.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Рођен у Лици, амерички је држављанин, Милан Мандарић је увек истицао да му се најлепши део живота односи на Нови Сад и Новосађане. Ту је одрастао, ту је школе завршавао и љубави доживљавао. У 26. години отишао је у Београд и даље, преко Швајцарске, у Америку. Док је боравио у Београду, заједно са супругом је, чим би сунце зашло, како је својевремено сведочио ексклузивно за наш лист, седао у ауто и правац Нови Сад, град који је у темељу његовог бића. Али, увек је наглашавао, ако би нешто започињао најпре би морао да види пројекат. У пројекту о развоју европске Војводина сада је видео могућност да и сам доперинесе на том путу.

Својевремено је имао понуде из Партизана и Црвене звезде. И из Хајдука су га звали. Свима је увеки говорио, „ако бих се икада одлучио да радим у Србији, дошао бих у Војводину. То је клуб који ми је највише радости доносио, али и највише бола. Толико сам батина од оца добијао зато што сам бежао са наставе да бих стигао на утакмице Војводине. И на тренинге сам стизао, опет науштрб школских обавеза“.

Уз Мандарића, у улози потпредседника ФК Војводина биће и некадашњи фудбалер клуба Мирослав Тањга.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести