Британија: Москва износи лажне тврдње епских размера

ЛОНДОН: Велика Британија је данас демантовала руске тврдње да су припадници британске морнарице дигли у ваздух гасоводе Северни ток прошлог месеца, назвавши то "лажним тврдњама епских размера".
london
Фото: pixabay.com

“Да би умањили њихово погубно руковођење нелегалном агресијом на Украјину, руско министарство одбране прибегава пласирању лажних тврдњи епских размера“, саопштио је портпарол британског министарства одбране, преноси Ројтерс.

Он је додао да ''ова најновија измишљена прича више говори о аргументима којима се служи руска влада него о Западу", наводи британска агенција.

Министарство одбране Русије саопштило је претходно данас да су припадници Ратне морнарице Велике Британије учествовали у планирању и реализацији терористичког напада у Балтичком мору 26. септембра када су оштећени гасоводи "Северни ток" и "Северни ток 2".

Саопштено је да су, поред тога, они руководили нападом на Севастопољ уз помоћ дронова који је изведен јутрос.

Према информацијама руског министарства, британски стручњаци из града Очаков, Николајевска област, учествовали су у планирању напада девет дронова и седам аутономних поморских беспилотних апарата на руске бродове Црноморске флоте и цивилна пловила, који су се налазили на спољним и унутрашњим сидриштима у бази у Севастопољу.

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести