ЦГ: Тужилаштво истражује набавку вакцина

Специјално државно тужилаштво формирало је предмет и истражује има ли пропуста бивше власти због којих је дошло до застоја у набавци вакцина против коронавируса
crna gora kotor pixabay
Фото: pixabay.com

ПОДГОРИЦА: Специјално државно тужилаштво формирало је предмет и истражује има ли пропуста бивше власти због којих је дошло до застоја у набавци вакцина против коронавируса, потврдио је тужилац Миливоје Катнић за подгорички Дан.

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић оптужила је раније претходника Кенана Храповића да је због његових пропуста дошло до застоја у набавци вакцин.

Катнић каже да је предмет у фази извиђаја и да ће тужилаштво у најкраћем року проверити све наводе актуелне министарке здравља, прикупити доказе и одредити се према њима.

Дану је претходно из Основног државног тужилаштва одговорено да овај случај није у њиховој надлежности.

Боровинић Бојовић је новинарима раније рекла да је Храповић одговорио само на први мејл Амбасаде Пољске, 18. августа, али не и на други који је дошао два дана касније са захтевима за додатним објашњењима и питањима.

Бивши министар, рекла је она, није сматрао да је на тај било неопходно одговорити.

Додала је и да се Амбасаде Пољске обраатила новој влади 31. децембра прошле године новим мејлом и да је истог дана договор о набавци вакцина склопљен.

Црна Гора до данас није добила ниједну вакцину проти корона вируса, надлежни очекују да први контигент стигне крајем јануара или почетком фебруара.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести