Џонсон: Одложено ублажавање рестриктивних мера у Енглеској

Наступи у затвореном простору неће се реализовати, као ни гужве у спортским центрима, а свадбени пријеми са више од 30 особа неће бити дозвољени, изјавио је данас британски премијер Борис Џонсон.
boris dzonson, tanjug, ap petros giannakouris
Фото: Tanjug/AP, Petros Giannakouris

ЛОНДОН: Даље ублажавање рестриктивних мера у Енглеској које је требало да ступи на снагу 1. августа међу којима омогућавање мањих свадбених прослава, поновно отварање стаза за куглање, клизалишта и коцкарница, одложено је за најмање две седмице, изјавио је данас британски премијер Борис Џонсон.

Наступи у затвореном простору неће се реализовати, као ни гужве у спортским центрима, а свадбени пријеми са више од 30 особа неће бити дозвољени, додао је он.

Џонсон је најавио да ће поништити одлуку о укидању низа рестриктивних мера које је требало да ступе на снагу сутра, укључујући отказивање планова за омогућавање рада салона за лепоту.

Сматра се да је премијер био присиљен да задржи ограничења јер је стопа заражених од Ковид-19 у Енглеској порасла, а раније ове седмице он је упозорио да ће бити потребне нове мере за сузбијање ширења вируса, пренео је "Гардијан".

Не можемо да будемо задовољни собом, морамо да делујемо брзо, рекао је Џонсон.

Одлука да се пооштре рестрикције у северним деловима Енглеске су циљане мере које треба предузети, додао је он.

План да се поново отвори друштво увек је био условљено напретком у борби против вируса, а кочнице су ту да се употребе по потреби, истакао је британски премијер.

Џонсон је навео да ће се обрушити на послодавце који нису обезбедили да радна места буду заштићена од Ковид-19, пренео је Ројтерс.

"Ако послодавци не обезбеђују да радна места буду сигурна у односу на Ковид-19 то је ствар која се може спровести законом", рекао је британски премијер на конференцији за новинаре.

"Обрушићемо се на људе који не чине праву ствар", поручио је Џонсон.

 

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести