Фолксваген тестира производњу респиратора коришћењем 3Д штампе

ФРАНКФУРТ: Немачки произвођач аутомобила Фолксваген саопштио је да се придружује другим произвођачима широм света у напорима да истраже могућност коришћења 3Д штампе за производњу болничких респиратора за борбу против коронавируса.
folksvagen
Фото: pixabay.com

Многе државе регрутују произвођаче аутомобила, између осталих и Форд, Џенерал Моторс, Ферари и Нисан, како би убрзале производњу респиратора и друге медицинске опреме која недостаје за лечење ове болести која се убрзано шири, извештава Ројтерс.

Фолксваген је навео у саопштењу да је формирао радну групу, да тестира материјале и проверава ланце снабдевања, да би простудирао како може да користи 3Д штампу да би помогао у производњи болничких респиратора и друге опреме за спасавање живота.

"Медицинска опрема је нама нова област. Али чим савладамо захтеве и добијемо нацрт, можемо да почнемо“, поручили су из VW-а, додајући да су компоненте прототипа одштампане и да је у пројекат укључена њихова подружница Шкода.

Портпарол VW-а је рекао да ова мулти-бренд компанија са седиштем у Волфсбургу, која има више од 125 индустријских 3Д штампача, тесно сарађује с владама и другим надлежним органима ради процене потреба.

EUR/RSD 117.0698
Најновије вести