Холандија подржава наставак евакуација из Кабула

АМСТЕРДАМ: Холандска влада жели да подржи Турску и Катар у покушајима да поново отворе аеродром у Кабулу како би се наставила евакуација из Авганистана, рекла је данас холандска министарка спољних послова Сигрид Ках.
w
Фото: Tanjug (Staff Sgt. Victor Mancilla/U.S. Marine Corps via AP, File)

Министарка Ках је рекла да је Холандија вољна да обезбеди милион евра за финансирање, и ако је потребно, и особље, за покушаје обнове евакуационих летова, преноси агенција Ројтерс.

Ках је била у Анкари на дипломатским разговорима, а њене констатације, које је првобитно објавила холандска новинска агенција АНП, касније је потврдила и помоћница за холандско министарство спољних послова, наводи Ројтерс.

Министар спољних послова Катара шеик Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани изјавио је данас да његова земља разговара с талибанима и са Турском, због потенцијалне техничке подршке за поновно покретање операција на аеродрому у Кабулу.

BRIGA
02.09.2021 • 21:08
Ne znam cemu ovoliko uzbudjenje oko izvlacenja, samo, onoh koji su saradjivali sa prekobarskim NATO vojnicima, u cijem sastavu su bile i jedinice drugih drzava, kao njihova logisticka podrska, a svetskim okupatorima?
Naime, juce su, neki, prekobarski mediji prikazali spasavanje i transport specijalnih jedinica avganistanske vojske, koja je bila pod komandom prekobarske vojne hunte. Da li se iko pita, zasto je sve ovo "spasavanje" elitnih jedinica Avganistana toliko zaokupilo njihove mentore?
BRIGA
02.09.2021 • 21:16
Prebacivanja se vrse sa, kako su rekli, specijalnih vojnih aerodroma, ali ni reci gde ih, i na koje destinacije, prebacuju. Mislim da je ovo opet "igra" u kojoj ce, prvenstveno, ucestvovati Balkan tj. Evropa. Naime, svi oni koji su, pre neki dan, prebaceni u Albaniju i na KiM, tacnije u bazu "Bondstil" sa porodicama su upravo vojnici iz pomenutih avganistanskih jedinica. Jer, ne treba se zavaravati, da su to obicni civili, zato sto su sa decom i zenama. Naravno da ce ih evakuisati porodicno.
BRIGA
02.09.2021 • 21:25
U ovom kratkom obavestenju, tj. UPOZORENJU, pre svega nasim vlastima, a onda i Balkanu, pa i Evropi, posebno Nemackoj, koja je pristala na sve ovo ne razmisljajuci koliko ce sva ova zameseteljstva, doneti nemirnih noci njihovim vladarima, jer se sprema, velika gungula na prostorima na kojima je uvek pocinjala, pa se sirila svetskim prostranstvima. A naslov ne govori o nakadasnjim granicama koje su opkoljavale bivsu nam zajednicarsku drzavu, vec ova skracenica ima novo znacenje.
BRIGA
02.09.2021 • 21:42
Naravno da moram obznaniti to novo znacenje, umesto starog (Bugarska, Rumunija, Italija, Grcka, Albanija) naslovljene skracenice, sada glasi Balkanu i Rusiji, preti opasnost od Italije (Avijana) mozda Grcke, jer je clanica NATO Alijanse, da ce se njihovi aerodromi koristiti, kao u slucaju napada na Srbiju, i Albanije, koja je uvek bila podrepak svim okupatorima, bez obzira ko bio, sto su pokazale istorijske cinjenice. Mislim da je ovo dovoljno za razmisljanje, ma koliko nekom izgledalo nelogicno
EUR/RSD 117.3152
Најновије вести