Хрвати протестују против избора Хрвата Жељка Комшића 

МОСТАР: У Мостару је за вечерас најављен протест Хрвата против избора Жељка Комшића за хрватског члана Председништва БиХ. 
Mostar
Фото: Dnevnik.rs

Хрвати у БиХ се на учешће у протесту позивају путем друштвених мрежа, а као организатор је наведена "хрватска младост".

Окупљање је заказано за 18.00 сати испред Универзитета, а потом је планирана шетња до седишта хрватског члана Председништва БиХ у Мостару, где ће палит свеће и исказати незадовољство.

У протестном позиву се напомиње да се очекује општа мобилизација свих организација како би из Мостара отишла достојанствена порука у свет о прегласавању Хрвата.

"Хрватице и Хрвати, време је да се реагује на поновљено гажење демократије преглсавањем Хрвата и избора за хрватског члана Председништва особе која је изабрана бошњачким гласовима. Нека пламен свећа које буду гореле покаже да демократија у БиХ не постоји, али нека још снажније покаже да смо још ту и да нећемо прихватити рушење политичке воље хрватског народа", наводи се у позиву.

Кандидат ДФ-а Жељко Комшић изабран је трећи пут за хрватског члана Председништва БиХ, освојивши на протеклим општим изборима у БиХ више од 200.000 гласова, док је његов противкандидат и актуелни члан колективног шефа државе Драган Човић добио 130.000 гласова бирача.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести