Хрватска полиција спроводи истрагу о нападу на Србина

РИЈЕКА: Полицијска управа приморско-горанска саопштила је да спроводи истрагу у вези догађаја у којем је 20. августа у Вишкову код Ријеке повређен 70-годишњи хрватски држављанин, иначе српски повратник, који је медијима изјавио да је премлаћен и вређан по националној основи. 
policija
Фото: pixabay.com

Наведено је да траје криминалистичка истрага како би се утврдиле све релевантне чињенице и околности, као и учесници тог догађаја, преноси Хина. 

До сада није прекршајно или казнено пријављена ниједна особа, па тако ни споменути 70-годишњи хрватски држављанин. 

Полиција ће, по завршетку истраге обавестити јавност, наводи се у саопштењу.

Како је објављено у медијима, 70-годишњак Добривоје Арсић, који живи у Вишкову, је по доласку на паркиралиште пред зградом у којој живи затекао паркирани аутомобил на месту на којем обично паркира. Затражио је од комшије код којег је био власник тог аутомобила да га премести, али је он то одбио па се Арсић паркирао испред тог аутомобила.

Арсић је рекао да га је убрзо више особа с паркиралишта почело вређати по националној основи и ударати у његово возило. Додао је како се, пошто је звао полицију, вратио на паркиралиште где су га наставили вређати и потом га ударили неколико пута у главу и груди.

Истакао је да су му полицијци по доласку рекли да ће га привести због нарушавања јавног реда и мира.

Арсић се обратио Српском народном вијећу (СНВ), а њихов правни саветник Милан Ераковић медијима је рекао да против нападача нису поднете прекршајне пријаве него само против Арсића, што је ПУ приморско-горанска оповргнула, пренела је Хина. 

Ераковић је рекао да је СНВ поднело казнену пријаву против непознатих починитеља у среду, уз Арсићеву сагласност, за кажњиво дело претње, наношења телесних повреда и узнемиравања. 

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести