Идентификована 24 тела погинулих у железничкој несрећи

АТИНА: До сада је извршена обдукција 43 тела од укупно 57 погинулих у железничкој несрећи код Ларисе, у Грчкој, а идентификована су 24, изјавила је шефица локалне форензичке службе, Рубини Леонтари.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Она је додала да су у помоћ на идентификацији тела у Ларису стигле колеге из Солуна, Атине и Ламије.

Према њеним речима, на основу протокола, за идентификацију се користи и ДНК анализа.

Она је навела да је, док није стигла специјална екипа из Атине и Полицијског одељења за кривичне истраге ради узимања узорака генетског материјала, лекар је тражио од четири припадника Саобраћајно-безбедносне службе Ларисе да прикупе информације од рођака несталих, објавио је "Екатемерини".

Леонтари је истакла да су сви погинули млађи од 35 година. Велики број тела је са опекотинама, док су нека угљенисана. 

Укупно 52 рођака дало је узорак ДНК, навела је Леонтари, истичући да је тај генетски материјал, заједно са узорцима са тела погинулих, свака четири сата био слат у Атину да би процес идентификације био што пре завршен.

Брзи путнички воз, са више од 350 путника, сударио се директно са теретним возом у близини града Ларисе у ноћи између уторка и среде.

Многи од путника морали су да искачу кроз прозоре да би побегли од ватре, а температура у једном вагону повећала се на 1.300 степени Целзијусових након што се запалио, саопштиле су власти.

Велики број путника у возу били су студенти, који су се враћали у Солун после продуженог викенда. 

Грчки премијер Киријакос Мицотакис изјавио је да је за катастрофу крива "трагична људска грешка".

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести