Јапански лекар: Карантин на броду није био савршен

ТОКИО: Високи саветник јапанске владе доктор Норио Омагари признао је да су мере карантина донете на крузеру "Дајмонд Принцес" у Јокохами можда дозволиле да се додатне инфекције прошире међу бродском посадом и путницима.
Kruzer Dajmond prinses Foto: Youtube/printscreen
Фото: Крузер Дајмонд принсес Фото: Youtube/printscreen

Амерички крузер Јапан је ставио је под карантин током две недеље у фебруару, након што је на броду откривено избијање коронавируса. Најмање 705 људи заразило се вирусом током карантина, од којих је четворо умрло, пише CNN.

У интервјуу за CNN, Омагари је рекао да карантин на крузеру крстарења "можда није био савршен".

Он је рекао да је јапанска влада донела "тешку одлуку" да дозволи посади да наставе да раде на броду, упркос ризику од заразе, како би осигурали несметано функционисање брода.

Али, будући да нису изоловали посаду "Дајмонд принцес" од почетка карантина, рекао је да су заражени радници можда пренели "секундарне или терцијалне" инфекције на друге чланове и путнике, што је погоршало смртоносну епидемију.

Омагари је директор Центра за контролу и превенцију болести Националног центра за глобално здравље и медицину који финансира влада и члан је владиног експертног панела који саветује Токио о новом избијању коронавируса.

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести