Катами: Време да се регион очисти од подмуклих звери

ТЕХЕРАН:  Саветник иранског врховног вође ајатолах Ахмад Катами изнео је претњу америчким трупама на Блиском истоку и рекао да је време да се регион очисти од подмуклих звери.
Protesti u Teheanu Foto: AP Photo/Vahid Salemi
Фото: Протести у Техеану Фото: AP Photo/Vahid Salemi

Ајатолах Ахмад Катами предводио је данашње молитве у Техерану, само неколико сати након што је у ваздушном нападу САД-а у Багдаду убијен ирански генерал Касем Сулејмани, пренео је АП.

Катами је рекао да Американци више никада неће уживати у душевном миру након убиства команданта елитне јединице Кудс Иранске револуционарне гарде генерала Касема Сулејманија.Он је додао: "Кажем Американцима, посебно Трампу, осветићемо се тако што ћемо им дневну светлост променити у мркли мрак".

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи именовао је данас бригадног генерала Есмаила Ганија за новог команданта Кудс јединица након убиства Касима Сулејманија.Гани је био заменик Сулејманија који је погинуо јутрос у америчком нападу у Ираку.

У међувремену, најмоћнији ирачки шиитски верски вођа оценио је напад САД у којем су, такође, убијени ирачки званичници кршењем ирачког суверенитета.Ајатолах Али ал-Систани је у свом говору током данашњих молитви рекао да земљу очекује суочавање са "веома тешким временима" и позвао на суздржавање свих страна.

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести