Конте: Цела Италија биће "црвена зона"

РИМ:  Италијански премијер Ђузепе Конте изјавио је данас да ће мере које су уведене на северу Италије због корона вируса бити проширене на целу земљу.
konte, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Конте је новинарима рекао да се испоставило да мере које су у већем делу северне Италије уведене због непрекидног ширења вируса нису довољно и да ће бити проширене на целу земљу од сутра.

"Останите код куће", рекао је Конте.

Салвини: Карантин за целу земљу први корак,али није довољан

РИМ: Лидер Лиге и бивши министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је вечерас да је карантин за целу земљу који је најавила италијанска влада први корак, али да није довољан и да мора још више да се уради.

Он је тако реаговао на изјаву премијера Ђузепеа Контеа који је њавио да ће од сутра карантин који је уведен на северу земље бити проширен на целу Италију, преноси Анса.

"Затворите све и одмах и не остављајте простора сумњама или интерпретацијама. Треба из буџета издвојити помоћ породицама и предузећима одмах и то не седам већ 70 милијарди", рекао је Салвини.

Раније данас Салвини је рекао да би цела Италија требало да буде стављена у црвену зону у борби против корона вируса.

"Звао сам премијера Контеа и затражио састанак. Саосећам са људима који пате и који се плаше. Заједно можемо да оревазиђемо овај тренутак. Неопходно је ставити земљу у безбедносну ситуацију проширивањем такозване црвене зоне на целу државу. Здравље Италијана је на првом месту", рекао је Салвини.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести