Кривокапић: Црна Гора ће доприносити остваривању НАТО циљева

БРИСЕЛ: Црна Гора ће наставити да доприноси остваривању заједничких циљева НАТО-а, посебно у областима колективне одбране, равноправније поделе терета и изградњи националне отпорности, поручио је премијер Здравко Кривокапић на НАТО самиту у Бриселу.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштено из Владе, Кривокапић је у излагању на самиту пренео пуну подршку Црне Горе иницијативи НАТО 2030, узимајући у обзир потребу јачања политичке димензије Алијансе, очувања војне моћи и заузимања глобалног приступа безбедности у контексту савремених изазова.

Црна Гора је поздравила усвојене предлоге који ће омогућити да НАТО буде боље припремљен да делује у таквим околностима.

"У складу са опредељењем наше државе, посебан нагласак је стављен и на сарадњу са партнерима, посебно са Европском унијом, укључујући у контексту Западног Балкана", казао је Кривокапић.

У саопштењу се наводи да се црногорски премијер састао са председником САД Џозефом Бајденом, који је поручио да Влада има снажну подршку Вашингтона у процесу демократске транзиције у Црној Гори.

Додаје се да се Кривокапић срео и са француским председником Емануелом Макроном који му је поручио да ће Француска увек бити уз Црну Гору на њеном путу ка ЕУ.

Подршку Влади, како се истиче, упутили су и немачка канцеларка Ангела Меркел и премијер Велике Британије Борис Џонсон.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести