Курц: Данас је одлучио парламент,у септембру одлучује народ 

БЕЧ: Лидер Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијан Курц, којем је парламент данас изгласао неповерење, поручио је да промене које је започео неће моћи да зауставе.
sebastijan kurc EPA/ANDREJ CUKIC

"Данас је одлучио парламент, а у септембру одлучује народ", нагласио је Курц у обраћању присталицама после смене на месту канцелар.Казао је да ОВП и он прихватају данашњу демократску одлуку парламента и најавио да ће наредних недеља та странка водити кампању до избора да грађане увери у њене намере и пут.

Исто тако, опозиционим партијама је поручио да то што су га "скинули" са места канцелара не значи да су успели њега да склоне из политике.Најавио је да ће наставити да се бори и да му је циљ као и његовој партији да ради за добробит земље и њених грађана.

У Аустрији се у септембру одржавају превремени парламентарни избори, који су расписани након распада коалиције ОВП и Слободарске партије (ФПО) чији је дотадашњи лидер Хајнц Кристијан Штрахе обећао наводној нећаки једног руског милијардера дрзавне послове за финансијску помоћ његовој странци.

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести