ЛОПОВЛУК НЕ ЗНА ЗА ГОДИНЕ Времешни двојац (84) и (85) ојадио станаре за преко 50.000 евра

Две мушке особе од 84 и 85 година сумњиче се за кривична дела злоупотребе поверења у привредном пословању, фалсификовања службене или пословне исправе и кршење обавезе вођења трговачких и пословних књига након спроведене криминалистичке истраге од стране полицијских службеника Полицијске станице Метковић.
Zaplenjeni evri na Gradini Foto: Uprava carina
Фото: Управа царина

Утврђено је да је 84-годишњак, који је одговорна особа трговачког друштва из Метковића и истовремено управник стамбене зграде, заједно са 85-годишњаком као представником станара исте зграде, намерно подизао готовину са рачуна на који су станари уплаћивали резерве, приказујући то као плаћање трошкова одржавања зграде који нису били извршени, и новац уплаћивао у корист трговачког друштва управника, с намером незаконитог стицања имовинске користи.

За већину наводних радова немају никакву пословну документацију, а за део подигнуте готовине су фалсификовали рачуне услуга чишћења зграде, све како би прикрили незаконито присвајање имовинске користи, преноси Јутарњи.хр.

Према изјавама полиције, ова кривична дела су почињена у периоду од почетка 2015. до краја 2022. године, а укупно су присвојили износ од 50.739 евра.

Полиција ће поднети кривичну пријаву против осумњичених надлежном Жупанијском тужилаштву у Дубровнику.

(Јутарњи.хр)

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести