Лукач: Очувати безбедност грађана Српске

БАЊАЛУКА: Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да ће бити настављено подизање свих капацитета МУП-а РС на што виши ниво са циљем очувања безбедности грађана и њихове имовине.
Ministar unutrašnjih poslova u RS, Dragan Lukač  Foto: Yotube/printscreen
Фото: Министар унутрашњих послова у РС, Драган Лукач Foto: Yotube/printscreen

Лукач је у завршној речи у Народној скупштини Републике Српске о извештају о раду МУП-а нагласио да полиција много ради на безбедности и навео да је у овој години на територији РС под контролу стављено више од 12.000 миграната.

Према његовим речима, мигранти су на територији РС починили 16 кривичних дела.

Он је навео да се овај број кривичних дела миграната у Федерацији БиХ деси за период од десет дана у односу на Републику Српску за годину дана, због чега ово не може сматрати нарушеном безбедношћу у Српској.

“Реч је о кривичним делима, али и о прекршајима где су мигранти украли и неке предмете попут одеће, бицикла и других ствари. Било је и озбиљнијих појединачних кривичних дела као што је једно убиство мигранта које је расветљено,” рекао је Лукач.

Он је поручио да никоме у МУП-у Републике Српске неће бити опроштено почињено кривично дело или прекршај, напомињући да дисциплински органи МУП-а због тога могу полицајцу или службенику прекинути радни однос и у случајевима нарушавања угледа МУП-а РС.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести