Мајами: Испод рушевина моста извучена два возила са три тела

МАЈАМИ: Два возила са три тела извучена су данас испод рушевина пешачког бетонског моста од 950 тона у Мајамију, који се пре два дана срушио на прометну саобраћајницу усмртивши шест особа.
most majami, fonet ap
Фото: FoNet

Возила су пронађена након што је полиција камерама успела да лоцира пет тела испод рушевина.

Екипе и даље покушавају да допру до најмање четири возила која су остала испод рушевина.

Шеф полиције Хуан Перес је изјавио да ће за идентификацију жртава можда бити потребна ДНК, отисци пристију и породичне фотографије, пренео је АП.
Званичник одељења за саобраћај на Флориди изјавио је данас да је инжењер оставио гласовну поруку два дана пре рушења моста у којој је упозорио да је пронађено неко пуцање на једном крају грађевине, али ту поруку нико није преслушао.

Званичник је рекао да је говорна пошта преслушана тек после колапса, јер су радници, према уговору, били изван канцеларије када је порука остављена.
Власти на Флориди су јуче саопштиле да су се после "стрес теста" олабавиле сајле о које је висио мост тежак 950 тона.

Док државни и федерални истражитељи раде на утврђивању узрока моста постављеног пре само пет дана, политичари на Флориди указују на "стрес тест" и олабављене сајле као на могуће факторе, али начелник полиције у Мајамију апелује на све да не извлаче закључке прерано.

Мост је, иначе, изграђен претходне суботе за само шест сати релативно новом, али популарном методом, пренео је НБЦ њуз. 

Метода се зове "убрзана конструкција моста", а настала је на Међународном универзитету Флориде почетком 2010. године.

Према речима очевидаца, возила су се зауставила пред семафором у четвртак у раним поподневним сатима, када је мост над њима почео да се урушава.
Наводи се да је вредност моста 14,2 милиона долара, он повезује насеље Свитвотер са кампусом Међународног универзитета у Мајамију, а званично је требало да буде отворен следеће године. 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести