Мајами: У рушевинама настрадала једна особа, трага се за 18

ВАШИНГТОН: Председник САД Џозеф Бајден прогласио је данас ванредно стање у савезној држави Флорида после урушавања зграде у Сурфсајду код Мајами Бича, када је страдала најмање једна особа, а још 18 се воде као нестали.
majami
Фото: Tanjug (AP Photo/Lynne Sladky)

Бајден је такође наложио упућивање федералне помоћи за отклањање последица несреће.

"Председник је овластио Одељење за националну безбедност, Федералну агенцију за управљање ванредним ситуацијама (ФЕМА), да координира све напоре за помоћ," саопштено је из Бела куће.

Спасилачке екипе и даље претражују рушевине, а полицијска управа Мајамија потврдила је да око 18 сати након несреће број особа чија се локација не зна износи 18, с тим да је могуће да неки од њих нису боравили у згради у време урушавања, преноси Ројтерс.

Из полиције су додали да је 102 особе укупно лоцирано и да су оне безбедне, а из зграде у Сурфсајду спасено је 35 људи, укључујући двоје извучених из рушевина од којих је једна особа преминула, а најмање још десет њих је повређено у несрећи.

Дванаестоспратна зграда у близини Мајамија на Флориди јуче се за пар секунди делимично срушила, а на стотине ватрогасаца и спасилаца и даље је на месту несреће, пошто се страхује да је велики број људи био у згради у тренутку рушења.

За сада није познато због чега се зграда срушила, али су званичници потврдили да је на згради у току реконтрукција крова и друге поправке делова објекта.

Дванаестоспратница је саграђена 1981. године и има 130 станова.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести