Меркел позвала грађане да не исказују бес због миграната 

КЕМНИЦ: Немачка канцеларка Ангела Меркел посетила је данас Кемниц и позвала грађане да не "прелазе линију" у исказивању незадовољства због проблема изазваних миграцијама.
Merkel Angela/Fonet
Фото: FoNet

Њу су током двочасовног сусрета са читаоцима локалног листа "Фраје Прес" више пута питали о протестима против миграната у Кемницу, а који су тај град довели на насловнице свих медија, преноси АП.

"Постоје људи који су забринути због тога што можда има превише избеглица. Има и људи који имају предрасуде према онима који једноставно изгледају другачије. Морате да повучете линију између те две ствари", рекла је Меркелова, објаснивши да није раније долазила у Кемниц да не би "поларизовала ситуацију".

Кемниц, који се налази на истоку Немачке, пре три месеца је био поприште насилних, ултрадесничарских протеста због убиства једног Немца, зашта су власти окривиле мигранте.

Након тога ултрадесничари су похрлили у Кемниц, где су протестовали против странаца, али и настрали на локале чији су власници Јевреји. У граду је тада дошло и до сукоба улстрадесничара и њихових противника. 

EUR/RSD 117.0386
Најновије вести