Москва: Би-Би-Си емитује ставове терориста

Савезна служба Русије за надзор комуникација, информационих технологија и медија (Роскомнадзор) нашла је на интернет ресурсима Би-Би-Сија материјале који емитују идеолошке ставове међународних терористичких организација, наводи се у саопштењу те службе.
1
Фото: Youtube Printscreen

„У овом тренутку откривени су материјали који емитују идеолошке ставове међународних терористичких организација (цитати терориста Ел Багдадија, лидера терористичке групе ДАЕШ). У току је испитивање како би се утврдило да ли су ти материјали у складу са антиекстремистичким законима Русије“, наглашава се у саопштењу.

Служба ће такође од 14. до 31. јануара проверавати да ли телевизија „Би-Би-Си Врлд њуз“ ради у складу са захтевима у области телевизијског и радијског емитовања.  

У саопштењу се наводи и да Би-Би-Си у Русији до 16. јануара треба да достави документе који потврђују усклађеност са захтевима закона о медијима.

„’Британској телевизији‘ (емитер телевизије ’Би-Би-Си Ворлд њуз‘ у Русији) је послат захтев за достављање докумената којима се потврђује поштовање закона о медијима о ограничавању директне или индиректне контроле руских медија од стране иностраних организација. Крајњи рок за достављање информација је 16. јануар 2019. године“, додаје се у саопштењу.

Роскомнадзор је у децембру објавио да ће почети контролу телевизије „Би-Би-Си Врлд њуз“ на територији Русије и ресурса Би-Би-Сија на интернету, како би утврдио да ли су емитовани материјали усклађени са руским законом. Тај потез Роскомнадзора је одговор на одлуку британског регулатора Офкома да телевизија РТ крши правила емитовања.

Спутњик

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести