Москва: Пољска учествовала у раду биолабораторија у Украјини

МОСКВА: Начелник Оружаних снага Русије за радијацију, хемијску и биолошку заштиту, генерал-потпуковник Игор Кирилов рекао је да је пољски Институт за ветеринарску медицину учествовао у истраживању вируса беснила у Украјини заједно са америчким институтом Бател, једним од извођача радова Пентагона.
moskva pixabay
Фото: pixabay.com

"Пристигла документа указују и на умешаност Пољске у активности украјинских биолошких лабораторија. Потврђено је учешће пољског Института за ветеринарску медицину у студијама које имају за циљ процену епидемиолошких претњи и ширења вируса беснила у Украјини. Карактеристично је да су ове студије спроведене заједно са америчким институтом Бател, једним од кључних извођача Пентагона", рекао је он, пренела је новинска агенција РИА.

Он је додао да је Русија дошла до доказа о томе да је, како је рекао, Пољска финансирала Медицински универзитет у Лавову, у оквиру америчко војно-биолошких пројеката.

РИА наводи да је на територији Украјине формирана мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које раде у интересу Пентагона, подсећајући на раније изјаве Кирилова.

Војно-биолошки програм САД уклоњен је из Украјине након почетка руске специјалне војне операције, додао је Кирилов.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести