НОВИ ГАФ ПРВОГ ЧОВЕКА САД Бајден помешао Макрона са покојним француским председником Митераном

ВАШИНГТОН: Председник САД Џозеф Бајден је на предизборном догађају у Лас Вегасу помешао француског председника Емануаела Макрона са некадашњим председником Француске Франсоа Митераном, који је умро 1996. године.
bajden jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Бајден је направио лапсус док је препричавао догађаје са састанка Г7 одржаног 2020. године, непосредно након што је победио на изборима.

Наводећи да је једна од првих ствари које је истакао на том састанку била "Америка се вратила", Бајден је рекао да је то изазвало одговор "Митерана из Немачке", а потом се исправио и рекао "из Француске", наводи Хил.

Портал подсећа да је Бајден критиковао бившег председника Доналда Трампа због његових недавних коментара о "тровању крви", које је Трамп користио да опише начин на који имигранати утичу на Сједињене Државе.

Бајден је такође исмејао Трампа и због тога што је претходног месеца помешао своју ривалку за републиканску председничку номинацију Ники Хејли са бившом председницом Представничког дома Ненси Пелоси.

"Не слажем се са Ники Хејли у свему, али се слажемо у овоме: она није Ненси Пелоси", написао је Бајден на мрежи X.

Бајден се суочава са константним критикама због својих година и доводи се у питање његова способност за други мандат, наводи портал и указује да су неколико Бајденових политичких противника и поједини гласачи користили Бајденове очигледне забуне и лапсусе да додатно појачају своје аргументе да је он превише стар или неспособан да буде председник.

Бајден (81) је најстарији председник у америчкој историји, а ако буде поново изабран на изборима у новембру, на крају свог другог мандата имаће 87 година.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести