ОКРШАЈ ИСПРЕД АРЕНЕ У МАЛМЕУ Пропалестински демонстранти се сукобили са полицијом

Пропалестински демонстранти сукобили су се вечерас у шведском граду Малмеу са полицијом испред Малме арене где се одржава Евровизија.
d
Фото: Tanjug/Andreas Hillergren/TT News Agency via AP

Захтев је да се Израелу забрани учешће на том такмичењу. Десетине демонстраната су лежале на земљи испред концертне дворане огрнути палестинским заставама и боећи се са шведском полицијом која је покушала да их уклони, преноси шведски јавни сервис СВТ.

У Малмеу су данас распоређене јаке полицијске снаге, а према писању страних медија, атмосфера је веома напета. Посетиоци су стајали у реду испред Малме арене у близини украшени шареним костимима и шљокицама док су им демонстранти узвикивали "Срам вас било" пре него што су покушали да прођу кроз баријере како би се приближили арени, због чега је полиција за нереде формирала кордон. Полиција је одгурнула демонстранте од улаза у арену, али се још десетине вратило. Други демонстранти махали су палестинским заставама публици која је чекала да уђе у арену вичући "Слободна Палестина".

Околину надлежу полицијски хеликоптер и дронови, а полиција је употребила и бибер спреј да растера демонстранте којих је, према званичној процени, било између 6.000 и 8.000. Финално вече Евросонга почело је у 21 час.

(K1info.rs)

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести