Опозиција данас подноси захтев за смену Бечића

ПОДГОРИЦА: Опозиција ће данас, поднети Скупштини иницијативу за разрешење председника парламента Алексе Бечића, потврђено је порталу подгоричких Вијиести.
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija

У том случају, о Бечићевој смени расправљало би се у парламенту највероватније 7. или 8. фебруара.

Вијести су раније писале да би наводно Бечића на тој функцији могао да замени лидер СНП Владимир Јоковић, уколико Главни одбор те партије, који је такође заказан за понедељак, да сагласност на предлог мањинске владе.

И вечерас протести у више црногорских градова

За вечерас су поново најављени протести у више црногорских градова против формирања мањинске владе, коју је предложила ГП УРА Дритана Абазовића и део опозиционих парламентарних странака.

На протестима организованим претходних дана грађани су поручили да је смена владе издаја воље грађана.

Протести су синоћ одржани у Подгорици, Никшичу, Беранама, Жабљаку, Бијелом Пољу и Бару.

Процена безбедности због иницијативе о неповерењу влади

На захтев министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, Агенција за националну безбедност (АНБ) и Управа полиције (УП) раде процену безбедносне ситуације у Црној Гори, пишу подгоричке Вијести.

Саветник председника владе Војо Лаковић је, наиме, у ауторском тексту о актуелној политичкој ситуацији у Црној Гори написао да су се "параструктуре из дела безбедносног сектора, који није размонтиран до краја, уплеле у гажење изборне воље грађана".

Лаковић помиње и угрожавање безбедности грађана и државе, а потом закључује да на удару није само нада грађана, нити политичка стабилност, "већ и државна стабилност и грађански мир".

Он је, како је пре два дана саопштено из кабинета премијера, навео да је Црна Гора "доведена у безбедносно најопаснију ситуацију у новијој историји".

Из Управа полиције подгоричким Вијестима је речено да је у току процена безбедносне ситуације након подношења иницијативе за изгласавање неповерења влади.

Такође, речено им је да је израда процене безбедносне ситуације, а на захтев министра Сергеја Секуловића унутрашњих послова коме ће бити достављен извештај о томе.

На питања медија о томе, речено је из Управе полиције одговориће након што поменути извештај буде достављен министру.

Иначе, процену безбедности по закону ради АНБ, на захтев Управе полиције.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести