Палмер: САД су пријатељ и партнер Македоније

СКОПЉЕ:  Сједињене Државе су пријатељ и партнер Македоније и остају посвећене унапређењу односа и њеним европским интеграцијама у НАТО и ЕУ, рекао је данас у Скопљу специјални амерички изасланик за Балкан Метју Палмер.
Metju Palmer Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Након састанка с премијером Зораном Заевим, Палмер је рекао да је приметио да је током његове посете Скопљу потврђена жеља за европском перспективом Македоније.

"Јасно смо то изнели овде у Скопљу, и то ћемо јасно изнети и у разговору са нашим европским партнерима", казао је Палмер, пренела је скопска ТВ Канал 5.

Уз подсећање да је имао састанак са амбасадорима земаља југоисточне Европе са којима је, како је рекао, поделио став о перспективи даљег развоја земаља региона, Палмер је оценио да су његови разговори у Скоплљу били конструктивни.

Теме тих разговора, казао је, биле су у вези са актуелним дешавањима у Македонији, у Бриселу и региону.

Изразио је задовољство ратификацијом Протокола о приступању Македоније НАТО у америчком Сенату и додао да се Вашингтон радује што ће та земља постати 30. чланица Северноатлантске алијансе.

Што се тиче Споразума из Преспе, он је рекао да ће САД наставити да подржавају тај документ, јер је, како је рекао, он важан за безбедност И стабилност целог региона.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести