Песков: Москва не планира државни удар у Украјини

МОСКВА: Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас, након изјаве украјинског председника Володимира Зеленског о плановима да се у Украјини изведе државнин удар, да Москва у томе не учествује и да никада не ради таквер ствари.
moskva rusija pixabay
Фото: Pixabay.com
"Русија није планирала да се меша. Русија уопште никада не ради такве ствари", рекао је Песков на молбу новинара на прес конференцији да прокоментарише тврдње Зеленског, преноси Интерфакс.
 
Зеленски је раније данас рекао да је Украјина открила заверу о покушају да се наредне недеље изведе државни удар.
 
Он није довео Русију у везу с тим, али је на конференцији за новинаре говорио и о претњи војне ескалације из Русије.
 
"Имамо изазове не само од Руске Федерације и могуће ескалације, имамо велике унутрашње изазове. Добио сам информацију да ће се у нашој земљи десити државни удар 1. и 2. децембра", казао је Зеленски, пренео је Ројтерс.
Megido
26.11.2021 • 17:44
Interesantno je da niko ne planira nikog da napadne i svi se prave kao veliki mirotvorci, a sve više je vojnih manevara, vežbi, pregrupisavanja vojski i naoružanja. Sve granice su opasane žilet žicom, naročito tamo gde se graniče s Rusijom. Jedno proročanstvo kaže da je Rusija zajedno sa Amerikom poslednja svetska sila, te da će biti uništene ne od neke treće super sile već od strane Božje intervencije u Božjem svetom ratu Armagedonu. I nikada više im neće biti dozvoljeno da se vrate na scenu.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести