Петрушев: Кијев наставља са гранатирањем НЕ Запорожје

МОСКВА: Секретар руског Савета за безбедност Николај Патрушев рекао је данас да украјинске снаге настављају са гранатирањем нуклеарне електране у Запорожју упркос посети делегације Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА).
nuklearna elektrana zaporozije
Фото: Youtube Printscreen

„Украјинске неонацистичке снаге настављају да гранатирају НЕ Запорожје користећи оружје добијено од Запада, што може изазвати глобалну катастрофу. Нажалост, посета делегације ИАЕА није довела до прекида напада и међународне осуде кијевског режима“, саопштио је Патрушев на састанку шефова безбедности Заједнице независних држава (ЗНД), преноси ТАС С.

Додаје да су руске снаге спречиле терористички напад на НЕ Запорожје.

„Добили смо информацију да су наше специјалне службе спречиле терористички напад на нуклеарну електрану Запорожје“, рекао је Петрушев.

Петрушев је изнео и тврдње да Украјина припрема „прљаву бомбу“ уз подршку Запада и да би сигурносна ситуација могла одмаћи контроли уколико се Кијев не одврати од намере да употреби то опасно оружје.

„Према доступним подацима, Украјина ради на стварању ''прљавог'' нуклеарног оружја. Верујемо да се овај процес одвија уз учешће западних покровитеља. Због тога, изражавамо веома озбиљну забринутост. То је опасна ситуација која прети да се претвори у глобалну катастрофу, уколико се не заустави“, закључио је секретар руског Савета за безбедност.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести