Полиција у Јеревану хапси демонстранте који блокирају владу

Pротестанти које предводи опозиција,блокирају зграду владе, упорни су у својим захтевима да се не разиђу док премијер Никол Пашињан не поднесе оставку
Jermenija Jerevan/Fonet
Фото: FoNet

ЈЕРЕВАН: Специјалне полицијске снаге Јерменије почеле су данас да хапсе демонстранте који блокирају зграду владе у главном граду Јеревану, а протестанти које предводи опозиција су упорни у својим захтевима да се не разиђу док премијер Никол Пашињан не поднесе оставку.

"Чланови кабинета нису могли да уђу у зграду ујутро и сада нам је циљ да их држимо под блокадом све док премијер Пашињан не најави оставку", рекао је један од лидера опозиције Ишхан Сагателијан која организују протесте, преноси ТАСС.

Ситуација је и даље напета, а демонстранти и даље блокирају централни градски трг и оближње улице.

Јерменски председник Армен Саркисијан позвао је раније на организовање ванредних парламентарних избора, а Пашињан, који је изјавио да не планира да поднесе оставку јер би владе требале да се мењају само на изборима, није по неким блиским изворима одбацио могућност ванредних избора,наводи агенција.

Јерменска опозиција сматра да је заједничка изјава коју је Пашињан 9. новембра потписао са руским председником Владимиром Путином и председником Азербејџана Илхамом Алијевим, којом је окончан војни сукоб у региону Нагорно-Карабаха, заправо значи предају те земље. Опозиција такође криви Пашињана за економске и социјалне проблеме са којима се земља суочава.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести