Политико: Оптужница против Трампа данас или у среду

ВАШИНГТОН: Представници служби за спровођење закона састали су се на Менхетну како би разговарали о оптужници против бившег америчког председника Доналда Трампа, која би могла да буде подигнута вечерас или у среду, као и о његовом евентуалном привођењу због, између осталог, подмићивања порно звезде Сторми Данијелс током председничке кампање 2016, године, известио је данас амерички "Политико", позивајући се на три неименована извора укључена у случај. 
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki, File

Очекује се да велика порота касније данас или у среду оптужи бившег Трампа због, између осталог, подмићивања порно звезде Сторми Данијелс током председничке кампање 2016, године,

На састанку у штабу њујоршке полиције, поред представника тог одељења, присуствују представници америчке тајне службе, судски службеникци и званичници из Канцеларије окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега.

„Разговараћемо о томе како да приведемо Трампа“, рекао је извор, наводећи да одлука још није донета.Канцеларија окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега 

истражује тајну исплату од 130.000 долара коју је извршио Мајкл Коен, Трампов бивши фиксатор, порно звезди Сторми Данијелс током председничке кампање 2016. године.

Када запечаћена оптужница буде достављена судији, канцеларија тужиоца ће разговарати о Трамповој предаји са његовим браниоцем, рекао је неименовани судски званичник, наводећи да ће, уколико се Трамп не преда, за њим бити расписана потерница.

Трамп је саопштио у суботу да, према информацијама које су процуреле, очекује да ће бити ухапшен у уторак и позвао је присталице  на протесте. 

Трампов портпарол је рекао да бивши председник није био обавештен о било каквом предстојећем хапшењу. 

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести