Портпарол Кремља Дмитриј Песков посетио Донбас

МОСКВА: Портпарол Кремља Дмитриј Песков посетио је Донбас како би обезбедио обуку за раднике у медијима, изјавио је први заменик шефа администрације руског председника Сергеј Киријенко.
dmitrij peskov, portparol Kremlja Foto: youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Желео бих да се захвалим Дмитрију Сергејевичу Пескову који се синоћ вратио из Луганска, где је одржао обуку за медије и службенике за штампу из Луганске и Доњецке Народне Републике, рекао је Киријенко, а пренела агенција ТАСС.

Песков је на конференцији за новинаре рекао да ће руски председник Владимир Путин на крају посетити Донбас, али да за сада нема конкретних планова за ту посету.

Тренутно нема конкретних планова, али не сумњам да ће доћи време када ће Путин посетити Донбас. То су руски региони и он ће отићи тамо, одговорио је портпарол Кремља на питање да ли Путин планира да оде у Донбас.

Рекао је да Кремљ анализира информације о изборима за амерички Конгрес.

Не може се рећи да смо оставили све и пратили изборе. Пажљиво анализирамо ситуацију. Имамо доста својих послова, они су нам важнији. Али, наравно, пажљиво анализирамо информације које долазе, рекао је Песков.

Песков је истакао да су амерички избори важни, али "да не треба озбиљно преувеличавати њихов значај у краткорочној и средњорочној перспективи за наше односе".

Према његовим речима, "ови избори не могу ништа суштински да промене".

Односи ће остати лоши, рекао је Песков, пренео је Спутњик.

Додао је и да не жели унапред да најављује спорадичне контакте са Сједињеним Америчким Државама.

За сада је рано о томе говорити, рекао је Песков коментаришући информације о руско-америчким преговорима о обнављању инспекција на објектима нуклеарног наоружања у оквиру споразума СТАРТ.

Говорећи о оптужбама за мешање у америчке изборе, Песков је рекао да је Кремљ толико навикао на овакве оптужбе да више и не обраћа пажњу на такве наводе.

Толико смо навикли на то, да ни не примећујемо, с осмехом је одговорио портпарол Кремља.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести