ПРАЊЕ НОВЦА, ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА Ухапшен подгорички БИЗНИСМЕН Александар Мијаиловић! С петорицом „колега“ разрадио КРИМИНАЛНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ, а у хапшењу помогле и СКАЈ комуникације

ПОДГОРИЦА: Подгорички бизнисмен Александар Мијајловић ухапшен је данас са још пет особа због сумње да су учествовали у формирању криминалне организације и починили кривично дело кријумчарење.
Policija Foto pixabay.com
Фото: pixabay.com

Они су ухапшени након вишемесечног координисаног деловања Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одељења и Европола.

Како сазнаје ТВЦГ, поред Мијајловића, ухапшени су и Дејан Јокић, Голуб Војиновић, Радоје Рабреновић, Драган Бацковић и Мирко Мијушковић.

Специјални тужилац Вукас Радоњић рекао је да је шест особа ухапшено због основане сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације и продужено кривично дело кријумчарење.

Информације које је ТВЦГ добила од извора блиских истрази говоре да је та криминална организација формирана 2019. године, а да су кривична дела, међу којима је кријумчарење цигарета, вршена до 2021. године.

Наводно, та криминална организација се сумњичи и за прање новца.

Истражитељима су у овом случају помогле и скај преписке.

Мијајловић је у јавности помињан као један од сувласника компаније "Бемакс".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести