Прве жртве топлотног таласа у Европи

ПАРИЗ/ЛОНДОН: Више особа преминуло је од последица топлотног таласа који је захватио многе делове Европе, а температуре ће још расти и премашити 40 степени.
termometar vreme ilustracija /pixabay
Фото: pixabay.com/ilustracija

На пољопривредном имању у шпанском граду Кордоби преминуо је 17-годишњи радник после расхлађивања у базену, а у северном шпанском граду Ваљадолиду је на улици преминуо 80-тогодишњак, преноси ББЦ.У Великој Британији полиција је упозорила људе на опасност од расхлађивања у рекама и језерима, након што се утопила 12-тогодишња девојчица у реци Ирвел, у округу Шири Манчестер.

Француска метеоролошка служба је, по први пут, активирала највиши ниво упозорење на врућине, а под посебним надзором су четири подручја око Марсеја и Монпељеа на југу земље, пренела је агенција АП.Према прогнози, температуре ће данас достићи 44 степена, што је реткост за Француску.

Око 4.000 школа је затворено, а локалне власти отказале су програме и карневале који се традиционално одржавају на крају школске године.Немачка, Пољска и Чешка такође су суочене с рекордно високим температурама у јуну.У Каталонији бесне шумски пожари, највећи у последњих 20 година.

У осам региона Шпаније на снази је црвени метео аларм, пошто се очекују температуре и до 42 степена.Италија је у 16 градова ставила на снагу хитна упозорења због високих температура.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести