РУСИ КАТЕГОРИЧНИ За идентификацију жртава авионске несреће потребан ДНК материјал рођака

Да би се идентификовале жртве авионске несреће која се догодила у руској Белгородској области у којем су се налазили украјински ратни заробљеници, биће потребна ДНК анализа, рекао је представник хитне службе за TASS.
њ
Фото: Тanjug (Validated UGC video via AP)

"Ako је реч о овој конкретној трагедији, за утврђивање идентитета свих путника потребан нам је ДНК материјал од рођака жртава. Украјинска страна ће морати да призна смрт својих грађана, спроведе процедуру узимања ДНК материјала и предати га нашој страни. Накнадно ће се извршити идентификација у оквиру истраге случаја", рекао је представник.

У среду се транспортни авион Иљушин-76 са 65 украјинских заробљеника, који су били на путу за Украјину у оквиру размене ратних заробљеника између Кијева и Москве, срушио у руској Белгородској области.

Министарство одбране Русије том приликом је саопштило да је поред украјинских заробљеника у авиону било шест чланова посаде и три особе у пратњи, као и да нема преживелих.

Украјинске власти, с друге стране, саопштила је да да не може да потврди да је пад руског војног транспортног авиона Ил-76 код Белгорода изазван нападом украјинске ПВО, упркос извештајима појединих кијевских медија да су украјинске снаге одговорне за несрећу.

 

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести