С. Македонија: Новинаре напали демонстранти и полиција

СКОПЉЕ: Македонски Самостални синдикат новинара и медијских радника (ССНМ) осудио је данашњи напад на новинаре и медијске раднике током насилних протеста у Скопљу, а који су уследили због пресуда у случају "Монструм", јавила је агенција МИА.
makedonija
Фото: Tanjug

"Демонстранти су напали екипу агенције МИА, а било је и покушаја да им се отме камера. Срећом, представници медија који су нападнити нису озбиљније повређени. У одвојеном инциденту, новинар Слободног печата је спречен у обављању свог посла након што су га полицајци одвукли на страну, уврнули руку и забранили му да оде док не обрише све видео снимке. Полицајци су тврдили да им је снимао лица", наводи се у саопштењу Синдиката новинара, које је осудило поступање полиције као н еприхватљиво.

ССНМ тражи хитну и ефикасну акцију власти у откривању полицајаца који су спречили новинара Слободног печата у обављању посла, а такође тражи да се казне одговорни за напад на екипу агенције МИА.

Протест је организован у знак подршке породицама оптужених у случају "Монструм" случају, а које су биле незадовољни пресудама.

Реч је о случају у којем су Халил Немири, Африм Исмаиловић и Агим Исмаиловић осуђени на доживотну робију, Фејзи Азири на 15 година и Хаки Азири на девет година због убиства пет особа, укључујући и четири тинејџера у околини Скопља 2012. године.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести