Си Путину: Уверен сам да ће вас руски народ подржати на изборима 2024.

МОСКВА: Председник Кине Си Ђинпинг рекао је председнику Русије Владимиру Путину да је уверен да ćе га руски народ подржати на председничким изборима 2024. године.
p
Фото: Tanjug (Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Знам да ће следеће године бити одржани председнички избори у вашој земљи, рекао је Си Путину на почетку разговора у Кремљу, пренео је Ројтерс.

Он је истакао да је захваљујући Путиновом снажном вођству, Русија успела да оствари значајан напредак у постизању просперитета земље у последњих неколико година.

Сигуран сам да ће вас руски народ снажно подржати у вашим добрим настојањима, рекао је Си.

Председник Кине је назвао Путина "драгим пријатељем", а Путин је употребио исте речи за Сија, који је захвалио Путину на, како је рекао, његовој подршци Кини и рекао да би Пекинг требало да има блиске односе с Москвом.    

Путин: Москва проучава предлоге Пекинга за решење сукоба у Украјини

Путин је изјавио да Москва проучава предлоге Пекинга за решење сукоба у Украјини и да је отворена за преговарачки процес.

Он је то рекао током сусрета са Си Ђинпингом и истакао да зна да Кина полази од принципа правде и поштовања основних одредби међународног права.

Увек смо отворени за преговарачки процес и свакако ћемо разговарати о свим овим питањима, укључујући и ваше иницијативе, које безусловно поштујемо, нагласио је Путин, преноси ТАСС.

Односи Москве и Пекинга доприносе јачању мултиполарног света, указао је Путин.

Си је изјавио да је Кина одлучно спремна да, заједно са Русијом, подржи међународни систем у чијем су центру УН у данашњем турбулентном свету и да се залаже за светски поредак заснован на међународном праву.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести