Си с Путином у Москви у циљу јачања разумевања и пријатељства

ПЕКИНГ: Кинески председник Си Ђинпинг ће боравити у званичној посети Русији од 20. до 22. марта која треба да ојача међусобно поверење и разумевање Пекинга и Москве, потврдило је кинеско Министарство спољних послова.
Putin sa Si Ðinpingom  foto: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Фото: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Си ће током посете разменити мишљења о важним међународним и регионалним питањима са руским председником Владимиром Путином, саопштило је кинеско министарство, преноси агенција РИА Новости.

Предстојећа званична посета кинеског председника Русији додатно ће ојачати међусобно поверење и разумевање између Пекинга и Москве, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин на конференцији за новинаре.

Ванг је истакао да ће посета ојачати и политички темељ пријатељства два народа, који се преноси са генерације на генерацију.

Током посете Русији, Си Ђинпинг ће с Путином детаљно разменити мишљења о билатералним односима и међународним и регионалним питањима од заједничког интереса, рекао је дипломата.

Он је напоменуо да ће посета допринети и развоју обострано корисне сарадње у различитим областима, укључујући иницијативу Један појас, један пут, као и Евроазијске економске уније ЕАЕУ.

Кремљ је данас саопштио да ће кинески председник Си Ђинпинг, допутовати 20. марта у државну посету Русији на позив руског председника Владимира Путина.

Као резултат разговора два председника биће потписан низ важних билатералних докумената, наглашава Кремљ.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести