Судски забрањене демонстрације на аеродрому у Хонг Конгу

ХОНГКОНГ: Власти аеродрома у Хонгконгу саопштиле су да су, после сукоба полиције и демонстраната који су се окупили на аеродрому добиле судски налог којим се забрањују демонстрације које ометају рад аеродрома.
aer
Фото: EPA-EFE/LAUREL CHOR

Кинеска канцеларија за послове Хонгконга истог дана осудила је оно што је назвала "терористичким актима" на међународном аеродрому у Хонгконгу, укључујући инцидент у којем су демонстранти напали репортера кинеског гласила, пренео је Кјодо.

Након што су вишедневни протести пореметили рад аеродрома и дошло је до принудног отказивања стотине летова, аеродром се враћа у нормалу, иако је више од 100 летова отказано, наводи се на вебсајту аеродрома.

Полицијски службеници били су распоређени унутар зграде, а особље аеродрома зауставило је улазак свих људи осим путника и овлашћеног особља, након што су објављене копије забране, преносе локални медији.

Извршни директор аеродромске управе Фред Лем рекао је новинарима да се демонстрације могу одржати само на одређеним местима, уз претходно одобрење.

"Али немамо план да одобримо било какве демонстрације у блиској будућности", рекао је Лем.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести