Tрамп конфузно о Ким Џонг Уну

ЊУЈОРК: Председник САД Доналд Трамп додатно је унео забуну у вези са здрављем севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, када је у Роуз Гардену прво рекао новинарима да има веома добру идеју о Кимовом стању, а неколико тренутака касније изјавио да нико не зна где је.
Samit Trampa i Kima  Foto: Host Broadcast via AP
Фото: Самит Трампа и Кима  Фото: Host Broadcast via AP

На питање о Киму у понедељак, Трамп је рекао: "Не могу вам тачно рећи - да, имам баш добру идеју, али не могу сада о томе. Само му желим добро".

Међутим, касније на истој конференцији за новинаре амерички председник је рекао новинарима: "Ништа није рекао прошле суботе. Нико не зна где је, очигледно то није могао да изјави. То је преломна вест да је Ким Џонг Ун у суботу дао изјаву. Не мислим тако".

Прошле седмице ЦНН је, позивајући се на неименованог америчког званичника, јавио да САД прате обавештајне податке сугеришући да је Ким у озбиљној опасности након што је подвргнут операцији.

Након објављивања ЦНН-овог извештаја, амерички саветник за националну безбедност Роберт О''Брајен јасно је ставио до знања да Трампова администрација помно прати догадаје у вези са Кимом.

И амерички државни секретар Мајк Помпео је, такође, рекао исто.

Ким је, према извештају севернокорејске државне агенције КЦНА, последњи пут виђен у јавности 11. априла на састанку Политбироа владајуће севернокорејске Радничке партије

Од тада, Ким је био одсутан, али питања о томе где је, не престају да се постављају.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести